Bezoeken

In het Fort van Loncin, een gebied met een levensechte herinnering, werd een scenografische omloop gecreëerd zodanig dat de bezoeker zich in de huid van een soldaat van het fort waant tijdens de maand augustus 1914. Tijdens zijn bezoek ontdekt hij opeenvolgend, de stijgende doodsangst bij deze mannen naarmate de oorlog hoe langer hoe meer onafwendbaar lijkt, het leven onder de bombardementen en de uiteindelijke ontploffing van het fort, de krater die deze ontploffing teweeggebracht heeft en de crypte waarin 69 soldaten rusten. Terwijl hij zich naar de uitgang begeeft, kan de bezoeker tussen de groene omgeving verschillende teksten en foto’s ontdekken die hem de mogelijkheid tot nadenken geeft over de krankzinnigheid van de oorlogen en de wreedheden veroorzaakt door haat en angst van de andere.

In het kader van een vennootschap tussen de gemeente van Ans en Le Front de sauvegarde du Fort de Loncin, zullen de openingstijden van het fort aanzienlijk uitgebreid worden voor 2022, teneinde een maximaal aantal personen de gelegenheid te bieden deze prachtige site, gevuld met geschiedenis en emoties, te ontdekken.

Begeleidingshonden welkom

Parking voor mindervaliden ( Sommige delen van het fort hebben echter trappen en zijn niet toegankelijk voor karren)

Bezoek van het fort met audiogids

Van 1ste april tot 31 oktober, van dinsdag tot zondag van 14h00 tot 18h00.

Van 1ste november tot 31 maart, van dinsdag tot zondag van 14h00 tot 18h00.

Deze bezoeken, zonder voorafgaande reservaties, zullen de bezoekers toelaten, het Museum te ontdekken met zijn geslaagde combinatie maquettes en collectie voorwerpen en vervolgens het fort met zijn uitzonderlijke scenografische omloop.

Aanvullende bezoeken met gids

Elke zondag om 15h00 wordt er een bezoek georganiseerd met een gids, dat U zal toelaten delen van het fort te ontdekken dewelke niet gezien worden tijdens het bezoek met audiogids, waaronder de permanente tentoonstelling gewijd, aan het verzet, aan de ontmijning van het fort dat plaatsvond in 2007, aan de Britse bommenwerper gecrasht in de nabijheid van het fort in de nacht van 3 op 4 juli 1943, aan de krijgsgevangenen, … Naast deze tentoonstellingen zal de bezoeker eveneens de stoommachine van het fort en de voet van een koepel van 12 cm ontdekken. Ter herinnering, het fort van Loncin is het enige dat haar bewapening van 1914 heeft kunnen bewaren.

Bezoek van het fort van Loncin voor groepen (min. 10 personen)

Voor groepen kunnen de bezoeken het gehele jaar door plaatsvinden, voormiddag of namiddag, mits voorafgaandelijke reservatie. Ter gelegenheid van deze bezoeken, kunnen alle delen van het fort ontdekt worden.

Inlichtingen en Reservaties

Mogelijkheid tot reserveren: “online” met behulp van het formulier hier beneden, per email naar contact@fortdeloncin.be, per telefoon :

  • Conciërge: 04/ 246 44 25
  • Mr MOXHET: 0498 38 76 93

Online boekingsformulier

Naam *
Voornaam *
Organisatie
Telefon *
E-mail *
Aantal personen *
Gewenste datum *
Opmerkingen
* Deze velden zijn verplicht

Tarieven

Volwassenen 10€
Groepen (10p minstens) 8€
Schoolgroepen 4€
Senioren (65 en +), Studenten, leerkrachten (kaart) 8€
Kinderen van 7 tot 12 jaar (Kinderen van -7 jaar, gratis) 4€